Servicii Funerare

1. Imbalsamare

Va oferim posibilitatea de imbalsamare, efectuata tot de personal medical specializat si cu substante medicale permise, personal de care dispunem.
Imbalsamarea este o metoda artificiala de conservare si de impiedicare a intrarii intr-o stare fizica neplacuta a corpului neinsufletit. Imbalsamarea efectuata cat mai repede dupa survenirea decesului poate oferi celor indoliati posibilitatea de a fi cat mai mult timp alaturi de persoana pierduta. Pentru depunerea corpului neinsufletit la capela, imbalasamarea devine obligatorie. De asemenea, acest procedeu medical este obligatoriu cand se doreste transportarea trupului neinsufletit pe distanta mai mare de 30 kilometri, in vederea inhumarii. Exista si cazuri particulare in care imbalsamarea este interzisa, de exemplu cand persoana in cauza a suferit de boli cu înalt risc biologic.

2. Servicii pentru toaletarea decedatilor

Corpul neinsufletit trebuie pregatit dupa datini si obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Aceasta presupune, spalarea, imbracarea cu haine noi sau curate, daca este cazul barbieritul, coafatul, fardatul.
Dupa incheierea acestui procedeu, corpul se aseaza in sicriu cu fata catre rasarit.
Echipa noastra experimentata va fi un real ajutor in acesle momente de maxima intensitate in care deciziile trebuiesc luat imediat.

3.Transport funerar

In prezent, legislatia in vigoare din Romania impune cerinte stricte in privinta autovehiculelor de transport funerar. Este obligatoriu ca acestea sa fie inmatriculate in Romania si sa fie omologate de catre Registrul Auto Roman. In plus, autovehiculele trebuie sa respecte conditiile de dimensionare a habitaclului destinat sicriului, de separare a acestuia de spatiul soferului si de igienizare a suprafetelor unde se aseaza cosciugul.

Oferim transport funerar intern cu masini si limuzine funerare moderne la standarde UE, microbuze pentru persoane.

4. Achizitionarea sicrului

Gama variata de sicrie:

  • Sicrie la preturi accesibile
  • Sicrie de lux
  • Modele unicat din import
  • Sicrie traditionale fabricate in Romania

In aceste momente de grea incercare si durere alegerea unui sicriu poate deveni foarte dificila. La magazinele noastre va punem la dispozitie o gama larga de modele de sicrie, din diferite esente - plop, brad, fag, frasin, stejar, pin, nuc, mahon etc. - cu modele religioase sau florale si culori variate. Preturile sicrielor variaza in functie de calitatea acestora, compania de pompe funebre Stanicol Impex SRL avand tot timpul in stoc sicrie ce pot satisface exigentele dumneavoasta, de la cele mai ieftine pana la cele mai extravagante.

Legislatia in vigoare obliga agentiile de servicii funerare sa comercializeze sicriele doar insotite de certificate de conformitate de la producator. Comercializam sicriele impreuna cu acest certificat inca din anul 1992, garantand astfel calitatea produselor noastre.

Dimensiunile standard ale unui sicriu pot avea mici variatii, de aceea pentru lamuriri exacte va invitam sa ne treceti pragul chiar inainte de momentul decisiv.

Ne putem vedea la orice ora in Str. Democratiei, 117B, Constanta, 900034, Romania.

5. Inchiriere catafalc

La capela, la domiciliu si chiar in biserica sicriul cu trupul neinsufletit trebuie sa fie asezat pe un suport. Catafalcul este un postament inalt ce are suport de lumanari la cap si la picioare. Noi punem la dispozitia dumneavoastra 2 modele de catafalcuri din care sa il alegeti pe cel potrivit pentru dumneavoastra.

6. Manipularea sicriului

In situatia in care, familia indurerata doreste o echipa specializata pentru manipularea sicriului, va putem pune la dispozitie o astfel de echipa. Poate face serviciul de urcare/coborare a sicriului pe trepte indiferent de locatie si etaj, manipularea sicriului la capela/biserica pana in momentul preluarii de catre gropari.

7. Aranjamente florale

Aranjamente florale, coronae sau jerbe.
Aranjamentul floral funerar fie el coroana sau jerba, aduce un ultim omagiu persoanei dragi decedate. Acesta poate fi realizat dintr-o varietate larga de flori, marimea si modelul fiind lasat la alegerea dvs. Aranjamentul poate fi insotit de un mesaj de adio scris pe o panglica ce se ataseaza de acesta.
Mesajul poate fi unul clasic precum: "nu te vom (voi) uita niciodata", "un pios omagiu", "un ultim omagiu", "sicere regrete", "regrete eterne", "vei ramane vesnic in amintirea mea(noastra)", "sincere condoleante", "cu sufletul indurerat", etc. sau unul ales de dumneavoastra.

8. Practica cimiteriala

Compania noastra de servicii funerare, va ofera sustinere si in cazul nevoilor de strangerea de oseminte, transferarea dintr-un mormant in altul, inmormantari, deshumari, etc.